Bli flinkere til å skrive

tilbakemeldinger

Strekk deg etter det beste og bruk tilbakemeldinger til å bli bedre

Husker du den følelsen du hadde når du lagde noe på skolen og tok det med hjem? Spenningen nesten dirret i beina idet du overleverte det. Ville de like det? Kom det til å få plass side om side med det andre?

Tilbakemeldinger er noe av det skumleste som finnes. Frykten for at det du har gjort ikke er godt nok  ligger der alltid. Slik har det vært helt siden barndommen. Men er det egentlig noe å være redd for? Ingenting er så ille som å få null respons på det du gjør. Det sies at et hjul som ikke knirker, trenger ingen olje. Men hvordan unngår du at et hjul knirker i hele tatt? Du oljer det jevnlig.

Hva har dette å gjøre med det å bli flinkere til å skrive? Som skribent er du et av hjulene som får vogna til å bevege seg fremover. Tekst skaper identitet og er en stemme utad. Skal du bli flinkere til å skrive er det viktig med tilbakemeldinger. Det å vite hvordan du kan bruke dem for å bli flinkere er en viktig del av prosessen.

Får du ikke respons på den jobben du gjør er det viktig å be om dem. Det handler ikke nødvendigvis om å få ros eller skryt, faktisk er negativ feedback  kanskje noe av det beste. Enten det handler om å unngå skrivefeil eller skifte vinklingen på det du skriver, en negativ tilbakemelding betyr at du har noe å jobbe med. Du kan bli bedre. På jobb er vi heldige og jobber flere tekstforfattere sammen. Hver gang en av oss har skrevet en tekst, leser en av de andre igjennom det som er skrevet. Ingenting er så bra som å få tilbake en tekst som slaktes. Selv om det føles helt forferdelig der og da betyr det at jeg kan lære noe nytt. Jeg kan bli bedre.

Alle tilbakemeldinger er gode, uansett om det handler om ris eller ros. Vil du bli flinkere til å skrive, lag deg et dokument hvor du legger inn alt du får av input. På den måten har du oversikt over om det er noe som går igjen. Kanskje du er dårlig til å variere språket, og har en tendens til å gjenta deg selv? Er det noe du er flink til og som selger teksten din godt, kan du bruke det igjen senere.

Lær av dine feil, lær av det du gjør riktig og viktigst av alt, lær av andre. Tar du ikke til deg tilbakemeldinger blir du stående på stedet hvil og kommer deg aldri fremover. Vil du bli flinkere til å skrive, be alltid om innspill og bruk dem for det de er verdt.

Hvordan håndterer du tilbakemeldinger?

Reklamer

2 kommentarer om “Bli flinkere til å skrive

  1. Tilbaketråkk: Tankevevet | Fenomenet rosablogger

  2. Tilbaketråkk: Tankevevet | Respekt for jobben

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s