Ikke del alt ukritisk!

IMG_3086.JPG
I dag tok jeg min sedvanlige morgenrunde innom Facebook. Og jeg skal være ærlig nok til å innrømme at jeg snoket… Jeg er ikke stolt over det, men det er nå en gang sannheten. Denne snokingen rammet i dag en person som klarte å slenge ut av seg en usaklig kommentar under en nyhetspost hos en venn. Jeg klarte rett og slett ikke å dy meg! Nysgjerrigheten over hva slags person som klarer å slenge ut usakligheter på rekke og rad ble bare for stor.

Det første jeg la merke til var at profilbildet knapt viste hvem vedkommende var. Et anonymt bilde uten ansikt. Tydeligvis var det kun nærmeste venner som skulle få vite hvordan personen egentlig så ut. Dette var en person som ønsket å være noenlunde usynlig i det offentlige rom. Skulle man tro. Men barna hadde tydeligvis ikke samme rett. Eller vennene deres. Eller nevøer og nieser. Ikke en gang venners barn! Album etter album lå ute med bilder, offentlige for Gud og hvermannsen å se. Midt oppe i sitt eget ønske om å være anonym, hadde de som egentlig burde vært det blitt glemt.

Skal ikke våre barn, dine barn, noen barn få lov til å ha rett til å være anonyme? Hvilken tillatelse har vi til å ta dette fra dem? Etterhvert som min kunnskap om Internett og Sosiale Medier øker, jo mer skremmende er det å se hvor mye som deles. En ting er voksnes egne holdninger og bilder, men når bilder av barn helt ukritisk legges ut, merker jeg det stikker litt i meg. Visste du forresten at det også erulovlig å legge ut bilder av andres barn? Ihvertfall uten samtykke.

kjære venner, bekjente og familie, dette er et krav fra meg, på vegne av mine framtidige barn: ikke del bilder av dem på nett! Dette skal de selv få bestemme, når de er gamle nok til å ta valget…

Takk! 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s